Польща

 

Обов’язково має бути 2 документи підтверджуючих фінансове забезпечення заявника

(довідка з банку і рух коштів (пункт 4) + документи про фінансове забезпечення (пункт 5))

 

1. ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ.

Підписаний заявником закордонний паспорт, має відповідати наступним вимогам:

- дійсний 4 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;

- містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;

- у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.

- продовжені паспорти до розгляду не приймаються.

- людина, яка змінила прізвище, повинна надати пакет документів на Нове прізвище . Якщо дівчина вийшла заміж і змінила прізвище, то закордонний паспорт на старе (дівоче) прізвище в роботу не приймається.

2. АНКЕТА.

Заповнюється наша анкета, на основі вказаних в ній даних заповнюється візова анкета, яку потрібно підписати. Готову анкету для подачі турист отримає разом з пакетом документів.

3. 1 ФОТОГРАФІЯ.

Фотографія повинна відповідати наступним вимогам:

- Повинна бути актуальною (зробленою максимум 6 місяців тому), чіткою та контрастною. Зображення заявника повинно відповідати його теперішньому зовнішньому вигляду, без ретуші або іншого способу коректування. Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя.

- Повинна бути кольоровою та надрукованою на папері високої якості на білому фоні;

- Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см;

- Обличчя повинно становити 80% фотографії;

- Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки;

- Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим;

- Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів;

- Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов`язковий релігійний характер;

При носінні окулярів - додаткові вимоги: окуляри не повинні мати затемнені лінзи, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти; рамка окулярів не повинна прикривати очі;

4. СТРАХОВИЙ ПОЛІС (надає туроператор).

Медичне страхування для подорожуючих має відповідати таким вимогам:

- мінімальна сума покриття полісу медичного страхування – 30 000 Євро;

- поліс медичного страхування має покривати територію всіх країн-членів Шенгенської угоди;

- для оформлення візи необхідно мати медичне страхування, що покриває весь термін перебування у Шенгенському просторі + 15 днів з дня запланованого виїзду з Шенгенського простору;

- всі дані у полісі медичного страхування мають бути надруковані (виписані рукою не приймаються).

- страховий медичний поліс для подорожей повинен бути придбаний у країні громадянства/ проживання заявника;

- оригінал і копія полісу подається разом з візовою заявою.

5. Копія українського паспорту - (всіх сторінок з відмітками), при подачі обов’язково мати оригінал.

Увага! Усі копії повинні бути чітко видно, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка. Якщо прописку видно погано, обов'язково просимо надавати ОРИГІНАЛ довідки з ЖЕКу про місце прописки

ДЛЯ ДІТЕЙ до 16 років: копія свідоцтва про народження.

 

6. ДЛЯ ВСІХ ТУРИСТІВ ОБОВ'ЯЗКОВА ДОВІДКА З БАНКУ ПРО СТАН КОШТІВ ТА ВИПИСКА ПО РУХУ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3-6 МІСЯЦІВ.

Важливо! Довідка з банку про стан рахунку та виписка повинні бути по одному і тому ж рахунку.Залишок на рахунку без руух коштів не приймаються. На довідці з банку обов’язково має бути вказана дата відкриття рахунку. Залишок коштів на довідці з банку про стан коштів і на виписці по руху коштів має співпадати.

Депозитні і кредитні рахунки не підходять.

Залишок на рахунку має бути з розрахунком 70 Євро на один день перебування в турі на одну особу.

 

7. ДОКУМЕНТИ ПРО ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАЯВНИКА (всі документи є дійсними 1 місяць з моменту видачі):

Для найманих працівників: оригінал довідки з місця роботи, що містить наступну інформацію: дані заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців.

Довідка повинна містити інформацію, що робоче місце на час поїздки зберігається, а також фразу: “Довідка видана для подання за місцем вимоги”. Довідку підписує директор підприємства і бухгалтер.

 

*Для заявників, які працюють у ФОПа без печатки необхідно додатково надати оригінал реєстраційних документів ФОП разом із витягом з банку, де буде відображено, що нарахування зарплати відбувається саме цим підприємцем (стосується Львівського консульського округу).

 

*Для заявників, які працюють у ФОПа без печатки в довідці з місця праці має бути зазначена інформація, що підприємство працює без печатки і додатково надати копії реєстраційних документів (стосується Київського консульського округу)

 

8. Для приватних підприємців:

1. Oригінал та копія витягу з державного реєстру або ліцензії, виписки.

  *За умови подачі до ППВА Львівського консульського округу, додатково до оригіналів реєстраційних документів необхідно надати квитанції про оплату податку, як підтвердження діяльності підприємця 

 

2.Копія останньої податкової декларації, яка видана не пізніше ніж три місяці тому та завірена печаткою податкової служби. (Оригінал мати на подачі) 

 

9.Для пенсіонерів:

- Копія пенсійного посвідчення;

- Довідка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні шість місяців.

 

10.ДЛЯ СТУДЕНТІВ:

1. Оригінал довідки з місця навчання (необхідно для подачі ОБОВ’ЯЗКОВО не взалежності від періоду року).

2. Копія студентського квитка.

3. Гарантійний лист про покриття витрат, в довільній формі з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. У гарантійному листі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру):

- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;

- Копія українського паспорта спонсора;

- Фінансове забезпечення на поїздку.( , довідка з банку про залишок на рахунку + виписки про рух коштів за останні три місяці спонсора) 

4.Для підтвердження наявності власних фінансових коштів необхідно надати оригінал довідка з банку про наявність фінансових коштів + виписка про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці;
 

11.ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ:

1. Оригінал довідки з місця навчання (необхідно для подачі ОБОВ’ЯЗКОВО не взалежності від періоду року).

2. Копія українського паспорта (всіх сторінок з відмітками і штампами) матері і батька.

3. Гарантійний лист про покриття витрат, в довільній формі з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. У гарантійному листі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру):

- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;

- Копія українського паспорта спонсора;

- Фінансове забезпечення на поїздку.

4. НОТАРІАЛЬНО завірена копія дозволу батьків на виїзд дитини (до 18 років) за кордон, якщо дитина їде в тур у супроводі одного з батьків або у супроводі третьої особи (ЗРАЗОК).

- У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (термін, на який виписується дозвіл для виїзду дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).

 

- Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише нотаріально завірену копію.

 

Оригінал дозволу потрібно мати при собі для перетину кордону!

 

У ВИПАДКУ ПЕРЕДАЧІ ОРИГІНАЛУ ДОРУЧЕННЯ, ВОНО БУДЕ ПОДАНО В КОНСУЛЬСТВО РАЗОМ З ПОВНИМ ПАКЕТОМ ДОКУМЕНТІВ. ПРИ ПЕРЕТЕНІ КОРДОНУ В ВАС МАЄ БУТИ ЩЕ ОДИН ОРИГІНАЛ.

 

12.При відсутності 2 документів підтведжуючих фінансове збезпечення можна надати:

1.Нотаріально завірену заяву про фінансування поїздки. Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).:

*Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;

* Копія українського паспорта спонсора;

* Фінансове забезпечення на поїздку (обов’язково 2 документи, які підтверджують фінансове забезпечення).

 

2.Оригінал довідки з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці.

 

*У деяких випадках: документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль або в окремих випадках інше майно) або остання податкова декларація (у випадку осіб, які подорожують вперше

 

 

.