Українська Русский

  (032) 247 70 07
 097 95 77 007
 050 307 71 71
 office@tangotravel.com.ua

Україна

Загальна інформація

Ua2Офіційна назва - Україна

Столиця: Київ (2,81 млн жителів)
Інші великі міста: Харків (1,68 млн. жителів), Дніпропетровськ (1,23 млн. жителів), Донецьк (1,15 млн. жителів), Одеса (1,12 млн. жителів).

Загальна площа - 603,7 тис. кв. км.

Населення станом на 1 березня 2008 р. становило 46 314 736 чол. Етнічний склад населення станом на 2001 рік: українці - 77,8%, росіяни - 17,3%, румуни та молдавани - 0,8%, білоруси - 0,6%, кримські татари - 0,5%, болгари - 0,4%, а також угорці, поляки, євреї та ін.

Політичний устрій - унітарна президентсько-парламентська республіка.

Географія. Держава у Східній Європі, у південно-західній частині Східноєвропейської рівнини. На заході вона межує з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією і Молдовою, на півночі - з Білорусією, на північному сході та сході - з Росією, а на півдні омивається Чорним та Азовським морями. Майже вся територія України - рівнинна, середня висота становить 175 м над рівнем моря, гори займають всього 5% (Карпати, Кримські). Найвища точка г. Говерла (2061 м). Рівнинна частина має не однорідний характер: серед найбільш значних форм рельєфу можна назвати Донецький кряж, Канівські гори, Подільську височину, Причорноморську низовину.

Клімат помірний, континентальний. На Південному березі Криму субтропічний, середземноморський. Середня температура січня на пн-сх країни -7 C, на південному заході -4 C. На Південному березі Криму і взимку утримуються позитивні температури. Середня температури липня на пн-зх +18 C, на півдні +24 C. Основну кількість опадів приносять атлантичні повітряні маси, більша частина рівнинної території одержує більше 500-600 мм опадів у рік, південні степи 250-300 мм.

Валюта: українська гривня

Офіційна мова - українська. Практично скрізь розуміють російську, а на заході - польську.

Релігія. Українська православна церква (Московський патріархат) - 29,4%
Ukraina
Українська православна церква (Київський патріархат) - 39,8%
Українська автокефальна православна церква - 2,8%
Українська греко-католицька церква - 14,1%
Римо-католицька церква - 1,7%
Протестантські християнські церкви - 2,4%
Іслам - 0,6%
Іудаїзм - 0,2%
Буддизм - 0,01%
Інші церкви та конфесії - 2%

Державні свята

1 січня - Новий рік

7 січня - Різдво Христове
8 березня - Міжнародний жіночий день
1 і 2 травня - День міжнародної солідарності трудящих
9 травня - День Перемоги

28 червня - День Конституції України
24 серпня - День незалежності України
Пасха (Великдень) (квітень-травень)
День святої Трійці
(червень)

Телефони першої необхідності:

Пожежна служба: 101

Поліція: 102

Швидка допомога: 103

Перед цими номерами телефонів не потрібно набирати код міста.

 

Ukraina2Українська кухня
Національна кулінарія, яка має свою давню історію та славиться різноманітністю, нараховує сотні рецептів: борщі й пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси, печені та напої з фруктів і меду, відомі далеко за межами України. Деякі страви мають багатовікову історію, як-от, наприклад, український борщ.
Багато особливостей української кухні були зумовлені способом життя народу, преважна більшість якого займалась важкою хліборобською працею. Важка праця потребувала ситної, калорійної їжі. Тому для української кухні характерні страви багаті і на білки, і на жири, й на вуглеводи. Примхи ж національного характеру вимагали, аби ця їжа була смачною. Тим-то для більшості страв характерний складний набір компонентів (так, у борщі їх нараховується до 20), а також комбінування декількох способів теплової обробки продуктів (смаження, варіння, тушкування, запікання). Така технологія обумовлює неповторні смакові якості, аромат і соковитість страв української кухні.
В XVIII столітті в Україні дуже широко поширюється картопля, що використовується для готування перших та других страв і гарнірів до рибних і м'ясних страв. Хоча цей овоч і не став в Україні, на відміну від Білорусії, «другим хлібом», однак знайшов широке застосування, і з цього часу практично всі перші блюда починають готуватися з картоплею.

Кожному з етнографічних районів України властиві свої особливості кухні, зумовлені географічними умовами та традиціями.

Авторизація

Забули пароль? | Зареєструватися



Новини


Країни

Розсилка новин
Підписатися на новини
.