Перелік документів для подачі в візові центри

 

1.Закордонний паспорт.

Підписаний заявником закордонний паспорт, має відповідати наступним вимогам:
- дійсний 4 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
- містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
- у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.
- продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
- людина, яка змінила прізвище, повинна надати пакет документів на Нове прізвище . Якщо дівчина вийшла заміж і змінила прізвище, то закордонний паспорт на старе (дівоче) прізвище в роботу не приймається.

 

2.Анкета.

Заповнюється наша анкета, на основі вказаних в ній даних заповнюється візова анкета, яка подається для відкриття візи і яку необхідно підписати. 

 

3. 2 фотографії.

Фотографії повинні відповідати наступним вимогам:
- Повинна бути актуальною (зробленою максимум 3 місяців тому), чіткою та контрастною. Зображення заявника повинно відповідати його теперішньому зовнішньому вигляду, без ретуші або іншого способу коректування. Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя.

- Повинна бути кольоровою та надрукованою на папері високої якості на білому фоні;
- Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см;
- Обличчя повинно становити 80% фотографії;
- Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки;
- Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим;

- Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів;
- Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов`язковий релігійний характер;
- При носінні окулярів - додаткові вимоги: окуляри не повинні мати затемнені лінзи, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти; рамка окулярів не повинна прикривати очі.

 

4. Копія українського паспорту (всіх сторінок з відмітками), при подачі обов’язково мати оригінал.

Увага! Усі копії повинні бути чітко видно, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка. Якщо прописку видно погано, обов'язково просимо надавати ОРИГІНАЛ довідки з ЖЕКу про місце прописки

ДЛЯ ДІТЕЙ до 16 років: копія свідоцтва про народження.

 

5. Копія 1-ї сторінки закордонного паспорту та шенген віз виданих протягом останніх 3 років.

 

6. ДОКУМЕНТИ ПРО ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАЯВНИКА:

 

Для найманих працівників:

- оригінал довідки з місця роботи(ЗРАЗОК)*, яка містить наступну інформацію: дані заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців, а також контактні дані організації (повна адреса та стаціонарний номер телефону компанії). Довідка повинна містити інформацію, що робоче місце на час поїздки зберігається, а також фразу: “Довідка видана для подання за місцем вимоги”. Довідку підписує директор підприємства і бухгалтер.
*Для заявників, які працюють у ФОПа без печатки в довідці з місця праці має бути зазначена інформація, що підприємство працює без печатки і додатково надати копії реєстраційних документів.

- Обов’язково. Копія свідоцтва про державну реєстрацію ПП або Виписки з Єдиного державного реєстру ПП;

 

Для приватних підприємців:

- Нотаріально завірена копія свідоцтва про державну реєстрацію ПП або Виписки з Єдиного державного реєстру ПП, при подачі обов’язково мати оригінал.

- Копія звітів СПД, що подаються в ДПІ за останні 2 квартали (з відмітками про отриманні в ДПІ), якщо приватний підприємець подає звітність в електроному вигляді, тоді слід надати копії звіти + квитанцію №2 (підтвердження отримання звітів в ДПІ). Всі ці документи роздруковуються з системі електронної звітності.

- Довідка з банку про наявність та стан рахунку з розрахунком 60-70 Євро на одну особу на один день перебування в турі (ЗРАЗОК).

 

Для пенсіонерів:

- Копія пенсійного посвідчення, при подачі обов’язково мати оригінал.
- Довідка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні шість місяців.

 

Для студентів:

1. Оригінал довідки з місця навчання;
2. Копія студентського квитка, при подачі обов’язково мати оригінал.;

3. Гарантійний лист про повне фінансування туристичної поїздки з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).:
- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;
- Копія українського паспорта спонсора;
- Фінансове забезпечення на поїздку.

Важливо: Студенти денної форми навчання віком від 18 до 21 року оплачують консульський збір у розмірі 35 Євро.

 

Для неповнолітніх:

1. Оригінал довідки з місця навчання.

2. Копія українського паспорта  матері і батька (всіх сторінок з відмітками і штампами).

3. Гарантійний лист про повне фінансування туристичної поїздки з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).:

- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;
- Копія українського паспорта спонсора;
- Фінансове забезпечення на поїздку.

4. НОТАРІАЛЬНО завірена копія дозволу батьків на виїзд дитини (до 18 років) за кордон, якщо дитина їде в тур у супроводі одного з батьків або у супроводі третьої особи (ЗРАЗОК).

- У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країну поїздки (термін, на який виписується дозвіл для виїзду дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).
- Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише нотаріально завірену копію.

Оригінал дозволу потрібно мати з собою при подачі документів у візовому центрів та при перетинікордону!

У ВИПАДКУ ПЕРЕДАЧІ ОРИГІНАЛУ ДОРУЧЕННЯ, ВОНО БУДЕ ПОДАНО В КОНСУЛЬСТВО РАЗОМ З ПОВНИМ ПАКЕТОМ ДОКУМЕНТІВ. ПРИ ПЕРЕТЕНІ КОРДОНУ В ВАС МАЄ БУТИ ЩЕ ОДИН ОРИГІНАЛ.

 

При відсутності довідки, або при доходах за останні 6 місяців менших 18000 грн потрібно надати:
1. Довідка з банку про наявність та стану рахунку з розрахунком 60-70 Євро на один день перебування за кордоном (ЗРАЗОК).
2. Або Гарантійний лист про повне фінансування туристичної поїздки з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).:
- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;
- Копія українського паспорта спонсора;
- Фінансове забезпечення на поїздку.

 

Також можна до пакету документів додати копії документів, підтверджуючих наявність власності (квартира, машина, земельна ділянка і т.д.) 

 

​Посольство залишає за собою право в окремих випадках вимагати подання додаткових документів. 

 
.