Швеція

Візи

Для в'їзду українців в Швецію потрібно заздалегідь оформляти візу у Консульстві Швеції.

Документи, необхідні для подачі в Консульство Швеції для відкриття візи:

1) акуратний дійсний закордонний паспорт /проїзний документ дитини, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 4 місяців, з наявністю вільної сторіночки для візи і місцем для 4 штампів. Дитина, якій виповнилося 5 років, має бути вписана і вклеєна в паспорт батьків або мати власний проїзний документ.

2) візова анкета  та одна актуальна кольорова фотографія.

3) доказ наявності полісу медичного страхування. Страховий поліс повинен бути дійсним на території усіх країн Шенгенської угоди протягом усього терміну перебування, а сума страхової виплати повинна бути не менше 30000 Євро.

4)Резервація готелю або інше підтвердження місця проживання.

5) бронювання квитків

6) довідка з місця роботи із зазначенням посади, заробітньої плати за останні 6 місяців, або довідку з місця навчання, або свідоцтво про реєстрацію компанії, податкові декларації, виписки із банківських рахунків. Для безробітних (включаючи пенсіонерів та студентів), як доказ наявності фінансових засобів, необхідно подавати гарантійний лист від спонсора, родича, що бере на себе витрати.

7) доказ наявності фінансових засобів для перебування за кордоном та поверненням додому, наприклад, виписки із банківських рахунків та дорожні чеки. Органи влади Швеції визначили, що Вам необхідно мати довідка з банку про стан рахунку (не кредитний і не депозитний рахунок), (залишок у розрахунку 50 євро на 1 день перебування за кордоном), з актуальною випискою про рух коштів за останні 3 місяці. + копії тревел чеків і квитанції про покупку.

8) супровідний лист від туроператора, у разі якщо документи подаються представником акредитованої туристичної компанії.

9) копія усіх 16 сторінок національного паспорту. Оригінал національного паспорту необхідно предявити під час подачі документів.

10) копії усіх заповнених сторінок закордонного паспорту. (Закордонний паспорт, має бути не старше 10 років, а також бити дійсним щонайменше 3 місяці після повернення. Оригінали усіх діючих та попередніх закордонних паспортів необхідно предявити під час подачі документів. Або ж необхідно надати їх копії разом із копіями попередніх віз та проставлених штампів. У випадку, анулювання паспорта, втрати, необхідно надати довідку з ВВІРу, що це підтверджуватиме або ж у національному паспорті заявника мають бути зроблені відповідні відмітки).

 

Громадяни інших країн

Необхідна копія дійсного дозволу на проживання або працевлаштування в Україні. Оригінал длзволу необхідно предявити під час подачі документів.

Для неповнолітніх заявників

 - копія нотаріально завіреного дозволу від батьків/легальних опікунів на здіснення поїздки

 - свідоцтво про народження та інші документи, що підтверджують родинний звязок

 - копії національних або закордонних паспортів батьків

Оригінали вищезгаданих документів необхідно предявити під час подачі документів.

 

Шановні партнери! Прохання інформувати туристів, про те що консульський відділ може вимагати додаткові документи від туристів для відкриття візи, а також може запросити на індивідуальну співбесіду.

 

Прийом документів починається за 90 днів і закінчується за 15 днів до початку туру.

 

Інформація про консульства/посольство Швеції в Україні:

Посольство, вул. Івана Франка, 34/33, 3й поверх, 01901, Київ, Україна.

 

Тел:+380 44 494 4270 Факс:+380 44 494 4271
Email:ambassaden.kiev@foreign.ministry.se
Email:visa.kiev@foreign.ministry.se
Тел: +38 044 496 06 26, Факс: +38 044 496 06 25
E-mail: ukraine@swedishtrade.se
Веб-сайт: Торговий відділ Посольства Швеції в Україні

 

.