Греція

Візи

Для в'їзду українців до Греції потрібно заздалегідь оформляти візу в Консульстві Греції.

Оформлення Грецьких шенгенських віз для громадян України здійснюється в консульствах Києва, Маріуполя та Одеси в залежності від місця проживання туриста.
Вимоги консульств відрізняються за переліком документів для оформлення візи, за вартістю і за терміном оформлення віз. Тому просимо уважно переглянути список документів і готувати документи відповідно до вимог консульств.

Перелік документів для кожного консульства додається нижче.
Прохання приносити повні пакети документів завчасно!

Шановні колеги: уточнюйте, будь ласка, перед бронюванням:

1. Прописку й офіційне місце роботи клієнтів (для відкриття віз у консульствах Маріуполя та Одеси необхідно не менш 14 робочих днів)
2. Наявність віз Шенгена в паспорті
3. Чи були старі паспорти (в яких є шенгенські візи), їх необхідно подавати до консульства при подачі документів

Консульський відділ посольства Греції в Україні, м. Київ.
(Для мешканців: Київської, Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Сумської, Харківської, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Волинської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей)

Термін оформлення грецької шенгенської візи становить мінімум 3 дні. Дні подач в консульство - понеділок, вівторок і четвер.

Консульський збір: 35 EURO (за паспорт)
Дітям до 18 років і пенсіонерам, при наявності пенсійного посвідчення, віза надається безкоштовно.

 01901 м. Київ,
вул. Панфіловців, 10

тел.: 38-044-2545476, 2545478
факс: 2545805
e-mail: greece@kiev.relc.com 

Список документів (м. Київ)
1. Копія внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок)
2. Оригінал закордонного паспорту (ОЗП), або дитячий проїзний документ.
3. ОЗП дружина того, хто не їде. Якщо ОЗП дружина не оформлявся, тоді паспорт громадянина України чоловіка (копії заповнених сторінок).
4. Фото, 2шт (в т.ч. для дітей).
5. Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за працівником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).
6. Копія трудової книжки (всі заповнені сторінки, завірені оригінальною печаткою підприємства, яке видало довідку з місця роботи).
7. Копія свідоцтво про шлюб (про розлучення, про смерть).
8. Для школярів або студентів - довідка з навчального закладу, копія студентського квитка.
9. Нотаріальний дозвіл другого батька (який не їде) на виїзд дитини (нотаріально завірена копія)
10. Копія свідоцтва про народження дитини. Оригінал і копія закордонного паспорта другого з батьків (у разі якщо дитина їде з одним батьком), копія шенгенських віз.
11. Попередні закордонні паспорти, якщо є два паспорти - подаються обидва.
12. Фінансове забезпечення - обов'язково: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 100 євро на добу перебування на особу) копія картки до рахунку, якщо він картковий, або тревел-чеки (копії квитанції і самих чеків, розрахунок аналогічний); додатково: копії документів про володіння автомобілем, квартирою, будинком, земельною ділянкою та ін.
13.
Анкета туриста

Для пенсіонерів (додатково до загального списку)
1. Копія пенсійного посвідчення;
2. Довідка з відділу соц. страхування про рівень пенсії пенсіонера;

Додатково пенсіонерам або непрацюючим туристам (якщо немає особистого рахунку з банку або тревел чеків):
1. Оригінал довідки з місця роботи спонсора поїздки з печаткою, в якій буде написана фраза, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера на час його подорожі до Греції;
2. Письмова довідка за підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера на час його подорожі до Греції (якщо немає цієї фрази у довідці з роботи);
3. Довідка з банку спонсора з розрахунку 100 євро на добу на період перебування;

Для приватних підприємців: Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена нотаріально та копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останні 6 місяців; копія патенту, нотаріально завірена.

Для путешевствующіх на автомобілі (додатково до загального списку): Особиста подача документів, копія техпаспорта на автомобіль, копія водійських прав, копія страховки на автомобіль.

Генеральне Консульство Греції в Маріуполі
(Для жителів: Донецькій, Дніпропетровській, Запорізької, Луганської областей)
Термін оформлення грецької шенгенської візи становить 7 днів, дні подач - середа і п'ятниця.

Вартість візи: 55 EURO (за паспорт), 20 EURO - діти до 18 років (з своїм проїзним документом) та пенсіонери (додатково оплачується пересилання документів - 30 гривень за пакет в один бік, документи будуть видаватися в аеропорту).

 87500 м. Маріуполь
Вулиця Варганова, 10

тел.: 38 0629 3453 1984
528490, 332492
факс: 38 0629 5287 1919
e-mail: grconsul@ukrpost.ua

Список документів (м. Маріуполь)
1. Закордонний паспорт, термін дії паспорта не менше 90 днів після закінчення дії шенгенської візи, з наявністю вільних сторінок для візи;
· При наявності другого діючого закордонного паспорта - при подачі документів у консульство, надаються його копії;
· При наявності старого закордонного паспорта - в консульство надаються копії всіх його сторінок;
2. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), зроблені не більше 6 місяців тому. Скановані фотографії не допустимі!;
3. Копія всіх сторінок українського паспорта (з 1 по 16 сторінки);
4. Довідка з місця роботи.
Співробітники держпідприємств і комерційних організацій оформляються на фірмовому бланку з вказівкою:
· Усіх реквізитів підприємства (адреса телефони);
· Дати початку роботи співробітника на даному підприємстві;
· Займаної посади;
· Розміру заробітної плати (не менше 2000 грн.);
· Фрази про те, що фірма гарантує своєму співробітникові збереження робочого місця і окладу на час відпустки;
· Друк та підписи посадових осіб
у разі, якщо турист займає посаду керівника підприємства, довідка засвідчується підписом його заступника;
5. Копії трудової книжки (першої, останньої сторінки з записами), завірені на кожній сторінці оригінальною печаткою підприємства.
6. Фінансове забезпечення - обов'язково: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 120 євро на добу перебування на особу) копія картки до рахунку, якщо він картковий, або тревел-чеки (копії квитанції і самих чеків, розрахунок аналогічний); додатково: копії документів про володіння автомобілем, квартирою, будинком, земельною ділянкою та ін.
7. Свідоцтва про шлюб, народження, розлучення, смерті - копії.
8.
Анкета туриста

Документи дітям до 18 років:
· Дитячий проїзний документ, строк дії не менше 90 днів після закінчення дії шенгенської візи, з наявністю вільних сторінок для візи;
· Копія свідоцтва про народження дитини або копія всіх сторінок (з 1 по 16) українського паспорта для дітей, старше 16 років;
· Довідка з місця навчання;
· 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), Зроблені не більше 6 місяців тому. Скановані фотографії не допустимі!;
· Якщо дитина подорожує самостійно, або з одним з батьків, необхідно нотаріальний дозвіл від батька / матері на виїзд дитини за кордон (не повертається).

Для пенсіонерів:
1. Копія пенсійного посвідчення;
2. Довідка з відділу соц.страхування про рівень пенсії пенсіонера;

Додатково пенсіонерам або непрацюючим туристам (якщо немає особистого рахунку з банку або тревел чеків):
1. Оригінал довідки з місця роботи спонсора поїздки з печаткою, в якій буде написана фраза, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера на час його подорожі до Греції;
2. Письмова довідка за підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера на час її подорожі до Греції (якщо немає цієї фрази у довідці з роботи);
3. Довідка з банку спонсора з розрахунку 120 євро на добу на період перебування;

Документи для приватних підприємців:

1. Ксерокопії свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця;
2. Копія ліцензії (якщо є);
3. Копії звітів про доходи (за останні 6 місяців)
4. Копія довідки 4-ОПП

Генеральне Консульство Греції в Одесі

(Для мешканців: Вінницької, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, АР Крим)

Попередньо необхідно записувати туристів на особисту співбесіду в консульство!
Термін оформлення грецької шенгенської візи становить мінімум 7 днів, дні подач - понеділок, середа і четвер.

Вартість візи: 55 EURO (за паспорт), 20 EURO - діти до 18 років (з своїм проїзним документом) і непрацюючі пенсіонери (працюючі 55 EURO) (додатково оплачується пересилання документів - 30 гривень за пакет в один бік, документи будуть видаватися в аеропорту)

65026 м. Одеса
вул. Преображенська, 32

тел: 38-048-7860503, 7860007, 7860570
факс: 7860571
e-mail: grconsodessa@paco.net

Список документів (м. Одеса)
1. Загальногромадянський закордонний паспорт терміном дії не менше 6 місяців після дати повернення туриста;
2. 2 кольорових фото 3,5 х4;
3. Довідка з місця роботи, з зазначенням займаної посади та окладу на фірмовому бланку підприємства (адреса і телефон). Зарплата близько 5000 грн;
4. Копії заповнених сторінок трудової книжки, завірені оригінальною печаткою підприємства (кожна сторінка); Для моряків і приватних підприємців - не потрібно надавати!
5. Фінансове забезпечення - обов'язково: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 150 євро на добу перебування на особу) копія картки до рахунку, якщо він картковий, або тревел-чеки (копії квитанції і самих чеків, розрахунок аналогічний); додатково: копії документів про володіння автомобілем, квартирою, будинком, земельною ділянкою та ін.
6.
Анкета туриста
7. Ксерокопія свідоцтва про шлюб та оригінал для показу!;
8. Ксерокопія громадянського паспорта (звертайте увагу на прописку туриста);
9. Ксерокопія свідоцтва про народження дитини (а також оригінал свідоцтва про народження для показу в консульство);
10. Для учнів - довідка з місця навчання;
11. Якщо дитина подорожує самостійно, або з одним з батьків, необхідно нотаріальний дозвіл від батька / матері на виїзд дитини за кордон (не повертається).

Для пенсіонерів:
1. Копія пенсійного посвідчення;
2. Довідка з відділу соц.страхування про рівень пенсії пенсіонера;

Додатково пенсіонерам або непрацюючим туристам (якщо немає особистого рахунку з банку або тревел чеків):
1. Оригінал довідки з місця роботи спонсора поїздки з печаткою, в якій буде написана фраза, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера на час його подорожі до Греції;
2. Письмова довідка за підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера на час його подорожі до Греції (якщо немає цієї фрази у довідці з роботи);
3. Довідка з банку спонсора з розрахунку 150 євро на добу на період перебування;

Для приватних підприємців:
1.Копія свідоцтва про реєстрацію;
2.Копія свідоцтва про сплату єдиного податку;
3. Копія ліцензії, якщо є;
4. Копія звіту про отримані доходи (оригінал на показ).

Вартість візи: 55 EURO (за паспорт), 20 EURO - діти до 18 років (з своїм проїзним документом) і непрацюючі пенсіонери (працюючі 55 EURO) (додатково оплачується пересилання документів - 30 гривень за пакет в один бік, документи будуть видаватися в аеропорту).

Примітка:

Візова підтримка здійснюється тільки за умови придбання повного пакету послуг.
Консульство має право вимагати від туриста додаткові документи, а також запросити його на особисту співбесіду і зажадати надання оригіналу паспорта туриста після його повернення.
Туристична фірма не бере на себе відповідальність за оформлення візи, якщо не надано повний комплект документів в обумовлені терміни.
Візовий відділ може вимагати додаткові документи в залежності від специфіки заявки. За загальним правилом, причина відмови не повідомляється. Оплата за розгляд документів здійснюється у момент їх подачі; у разі відмови, вартість консульського збору не повертаються.
Туристична фірма не може гарантувати стовідсоткове отримання візи клієнтові. Рішення про видачу віз повністю залежить від консульського відділу посольства Греції.

.