Словенія

 

Перелік документів для подачі в візові центри

 

 

1. ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ.

Підписаний заявником закордонний паспорт, має відповідати наступним вимогам:
- дійсний 4 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
- містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
- у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.
- продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
- людина, яка змінила прізвище, повинна надати пакет документів на Нове прізвище . Якщо дівчина вийшла заміж і змінила прізвище, то закордонний паспорт на старе (дівоче) прізвище в роботу не приймається.

 

2. АНКЕТА.

Заповнюється наша анкета, на основі вказаних в ній даних заповнюється електронна візова анкета, яку потрібно роздрукувати і підписати. 

 

3. 2 ФОТОГРАФІЇ.

Фотографії повинні відповідати наступним вимогам:
- Повинна бути актуальною (зробленою максимум 6 місяців тому), чіткою та контрастною. Зображення заявника повинно відповідати його теперішньому зовнішньому вигляду, без ретуші або іншого способу коректування. Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя.

- Повинна бути кольоровою та надрукованою на папері високої якості на білому фоні;
- Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см;
- Обличчя повинно становити 80% фотографії;
- Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки;
- Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим;

- Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів;
- Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов`язковий релігійний характер;
- При носінні окулярів - додаткові вимоги: окуляри не повинні мати затемнені лінзи, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти; рамка окулярів не повинна прикривати очі;
 

4Копія 1 сторінки закордонного паспорту.

 

5. Копія всіх сторінок з шенгенськими візами, виданими протягом останніх 3-х років.

 

6. Копія українського паспорту (всіх 16 сторінок), при подачі обов’язково мати оригінал.

Увага!  Усі копії повинні бути чітко видно, що не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка. Якщо прописку видно погано, обов'язково просимо надавати ОРИГІНАЛ довідки з ЖЕКу про місце прописки

ДЛЯ ДІТЕЙ до 16 років: копія свідоцтва про народження.

 

7. СТРАХОВИЙ ПОЛІС* 

Медичне страхування для подорожуючих має відповідати таким вимогам:
- мінімальна сума покриття полісу медичного страхування – 30 000 Євро;
- поліс медичного страхування має покривати територію всіх країн-членів Шенгенської угоди;
- для оформлення візи необхідно мати медичне страхування, що покриває весь термін перебування у Шенгенському просторі + 15 днів з дня запланованого виїзду з Шенгенського простору;
- всі дані у полісі медичного страхування мають бути надруковані (виписані рукою не приймаються).
- страховий медичний поліс для подорожей повинен бути придбаний у країні громадянства/ проживання заявника;
- оригінал і копія полісу подається разом з візовою заявою.

* Якщо подача у м. Львові, тоді страховий поліс надає туроператор).

 

Матеріальне забезпечення на поїздку:


ДЛЯ ВСІХ ТУРИСТІВ ОБОВ'ЯЗКОВА ДОВІДКА З БАНКУ ПРО ЗАЛИШОК КОШТІВ НА ПОТОЧНОМУ АБО КАРТКОВОМУ РАХУНКУ (з розрахунком 60-70 Євро на один день туру!) (ЗРАЗОК)


Для працюючих:

оригінал довідки про доходи за останні 6 місяців із розбиттям зарплати по місяцях, з вказанням окладу і посади, термін роботи на даній посаді, підтвердження збереження посади.

довідка банку про наявність поточного рахунку, з вказанням дати відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки.


Для приватних підприємців:

нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію СПД.

- довідка банку про наявність поточного рахунку, з вказанням дати відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки.

 

Для пенсіонерів: 

копія і оригінал пенсійного посвідчення.

довідка з Пенсійного Фонду про отриману пенсію за останні 6 місяців.

довідка з  банку про наявність поточного рахунку, з вказанням дати відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки.

Для неповнолітніх (школярів):

довідка з місця навчання.

- копія свідоцтва про народження (для дітей до 18 років).

- копія українського паспорта для дітей від 16 років (всіх 16 сторінок).

-  копія внутрішнього паспорту обох батьків для дітей до 18 років (всіх 16 сторінок).
нотаріально завірена копія (фотокопія) дозволу від батьків якщо дитина до 18 років подорожує без одного або обох батьків.
- У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (термін, на який виписується дозвіл для виїзду дитини за кордон повинен охоплювати день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру)
- Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише фотокопію. Оригінал дозволу потрібно мати при собі при перетині кордону! 

- Один з батьків надає гарантійний лист про покриття витрат, в довільній формі з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). Не важливо від цього чи батьки подорожують з дитиною. Якщо дитина подорожує без батьків, потрібно обов'язково пред'явити оригінали самого фінансування.

ВАЖЛИВО: При подачі документів дітей до 18 років, присутність одного з батьків є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ.

 

Для студентів
довідка з місця навчання, яка підтверджує факт навчання даної особи в даному навчальному закладі, дані відносно  курсу/класу і спеціальності.

копія і оригінал студентського квитка.

документи, які підтверджують наявність фінансової забезпеченості.

 

Примітка:

 - Депозитні і кредитні рахунки не приймається.
 - Залишок коштів із розрахунком 50 євро/день перебування за кордоном.
 

У випадку якщо заявник не має власних фінансових ресурсів (або їх недостатня кількість), його фінансові витрати може гарантувати інша фізична особа (наприклад батьки, діти, чоловік або дружина, брат, або сестра).

У такому випадку особа, яка покриває витрати, надає гарантійний лист про покриття витрат, в довільній формі з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). До гарантійного аркуша фізичної особи потрібно додати документи, які підтверджують наявність доходу; родинні зв’язки і український паспорт спонсора (всіх 16 сторінок).

Також можна до пакету документів додати копії документів, підтверджуючих наявність власності (квартира, машина, земельна ділянка і т.д.) 

Вище згадані документи потрібні виключно для підтвердження матеріального забезпечення на поїздку. 

.