УГОРЩИНА

 

Перелік документів для подачі в Генеральне Консульство м. Ужгород

1. ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ.

Підписаний заявником закордонний паспорт, має відповідати наступним вимогам:
- дійсний 4 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
- містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
- у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.
- продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
- людина, яка змінила прізвище, повинна надати пакет документів на Нове прізвище . Якщо дівчина вийшла заміж і змінила прізвище, то закордонний паспорт на старе (дівоче) прізвище в роботу не приймається.

 

2. АНКЕТА.

Заповнюється наша анкета, на основі вказаних в ній даних заповнюється візова анкета, яку потрібно підписати. Готову анкету для подачі в консульство разом зі всіма документами отримають від нашого представника в м. Ужгороді.

 

3. 1 ФОТОГРАФІЯ.

Фотографія повинна відповідати наступним вимогам:
- Повинна бути актуальною (зробленою максимум 6 місяців тому), чіткою та контрастною. Зображення заявника повинно відповідати його теперішньому зовнішньому вигляду, без ретуші або іншого способу коректування. Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя.

- Повинна бути кольоровою та надрукованою на папері високої якості на білому фоні;
- Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см;
- Обличчя повинно становити 80% фотографії;
- Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки;
- Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим;

- Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів;
- Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов`язковий релігійний характер;
- При носінні окулярів - додаткові вимоги: окуляри не повинні мати затемнені лінзи, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти; рамка окулярів не повинна прикривати очі;

 

 

4. ДОКУМЕНТИ ПРО ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАЯВНИКА (всі документи є дійсними 1 місяць з моменту видачі):

Для найманих працівників:

- оригінал довідки з місця роботи (ЗРАЗОК)*, яка містить наступну інформацію: дані заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців, а також контактні дані організації (повна адреса та стаціонарний номер телефону компанії). Довідка повинна містити інформацію, що робоче місце на час поїздки зберігається, а також фразу: “Довідка видана для подання за місцем вимоги”. Довідку підписує директор підприємства і бухгалтер.
*Для заявників, які працюють у ФОПа без печатки в довідці з місця праці має бути зазначена інформація, що підприємство працює без печатки і додатково надати копії реєстраційних документів.

- копія першої сторінки трудової книжки + сторінки з відміткою про зарахування на роботу, завірені печаткою підприємства.

 

Для приватних підприємців:

- Нотаріально завірена копія свідоцтва про державну реєстрацію ПП або Виписки з Єдиного державного реєстру ПП;

- оригінал довідки на фірмовому бланку з податкової інспекції про доходи за останній звітний період (ЗРАЗОК). (Звіти та Декларації - не підходять!)

- Довідка з банку про наявність та стан рахунку (ЗРАЗОК).


Для пенсіонерів:
- Копія пенсійного посвідчення;
- Довідка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні шість місяців.

 

ДЛЯ СТУДЕНТІВ:
1. Оригінал довідки з місця навчання;
2. Копія студентського квитка;

3. НОТАРІАЛЬНА заява про повне фінансування туристичної поїздки (ЗРАЗОК). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).:
- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;
- Копія українського паспорта спонсора;
- Фінансове забезпечення на поїздку.

Важливо: Студенти денної форми навчання до 21 р., які самі себе фінансують оплачують консульський збір 35 Євро.


ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ:

1. Оригінал довідки з місця навчання.

2. Копія українського паспорта (всіх сторінок з відмітками і штампами) матері і батька.

3. НОТАРІАЛЬНА заява про повне фінансування туристичної поїздки (ЗРАЗОК). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).:
- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;
- Копія українського паспорта спонсора;
- Фінансове забезпечення на поїздку.

4. НОТАРІАЛЬНО завірена копія дозволу батьків на виїзд дитини (до 18 років) за кордон, якщо дитина їде в тур у супроводі одного з батьків або у супроводі третьої особи (ЗРАЗОК).
- У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країну поїздки (термін, на який виписується дозвіл для виїзду дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).
- Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише нотаріально завірену копію.

ВАЖЛИВО: Якщо в дитини власний дитячий проїзний документ, в даному випадку, навіть якщо батьки їдуть в туристичну поїздку вони надають дозвіл на виїзд дитини за кордон. Навіть якщо дитина подорожує з одним з батьків, дозвіл потрібно робити також від обох батьків.

Оригінал дозволу потрібно мати при собі для перетину кордону!

У ВИПАДКУ ПЕРЕДАЧІ ОРИГІНАЛУ ДОРУЧЕННЯ, ВОНО БУДЕ ПОДАНО В КОНСУЛЬСТВО РАЗОМ З ПОВНИМ ПАКЕТОМ ДОКУМЕНТІВ. ПРИ ПЕРЕТЕНІ КОРДОНУ В ВАС МАЄ БУТИ ЩЕ ОДИН ОРИГІНАЛ. 

 

При відсутності довідки, або при доходах за останні 6 місяців менших 18 000 грн потрібно надати:
- Довідка з банку про наявність та стану рахунку з розрахунком 60-70 Євро на один день перебування за кордоном (ЗРАЗОК).
- Або нотаріально завірену заяву про фінансування поїздки (ЗРАЗОК). Фінансувати може лише перше покоління: рідна матір / батько, сестра / брат, син / дочка. (термін, на який виписується фінансування дитини за кордон повинен включати: день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру).:
- Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують;
- Копія українського паспорта спонсора;
- Фінансове забезпечення на поїздку.

 

5. Копія українського паспорту (всіх сторінок з відмітками), при подачі обов’язково мати оригінал.

Увага! Усі копії повинні бути чітко видно, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка. Якщо прописку видно погано, обов'язково просимо надавати ОРИГІНАЛ довідки з ЖЕКу про місце прописки

ДЛЯ ДІТЕЙ до 16 років: копія свідоцтва про народження.

 

6. СТРАХОВИЙ ПОЛІС (надає туроператор).

Медичне страхування для подорожуючих має відповідати таким вимогам:
- мінімальна сума покриття полісу медичного страхування – 30 000 Євро;
- поліс медичного страхування має покривати територію всіх країн-членів Шенгенської угоди;
- для оформлення візи необхідно мати медичне страхування, що покриває весь термін перебування у Шенгенському просторі + 15 днів з дня запланованого виїзду з Шенгенського простору;
- всі дані у полісі медичного страхування мають бути надруковані (виписані рукою не приймаються).
- страховий медичний поліс для подорожей повинен бути придбаний у країні громадянства/ проживання заявника;
- оригінал і копія полісу подається разом з візовою заявою.

7. Оригінали документів, які підтверджують мету поїздки знаходитимуться у нашого представника.

 
.